Op wereldreis met eigen zeilboot. Ik geloof niet dat er voor mij iets bestaat dat dichter bij Ultieme Vrijheid komt dan dat. De spanning en anticipatie van het naderen van onbekende kusten en culturen, de ontmoetingen met bijzondere mensen en dieren, het aangaan van één van de grootste uitdagingen van mijn leven... En dat allemaal vanuit “thuis”; de boot.

In 2002 maak ik tijdens een geweldige meezeilreis in de Pacific de afspraak met mijzelf dat het er koste wat kost van gaat komen; een eigen boot en een zeilende wereldreis. In 2008 heb ik net als in 2002 nog steeds geen ervaring en nog steeds nauwelijks geld, maar wel een HBO-diploma en een paar extra jaartjes werk- en levenservaring op zak. En een ongelooflijke drang om dit voor elkaar te krijgen. Blijkbaar is een sterke wil het enige dat je écht nodig hebt, de rest volgt daarmee uiteindelijk vanzelf...  Want in december 2008 motor ik bloednerveus maar apetrots mijn heuse eigen Trintella 1a North Wind het halve, ijskoude land door. In Jachthaven Naarden tover ik haar heel langzaam maar toch zeker om tot een zeewaardig huisje, waarmee ik het in de zomer van 2010 uiteindelijk aandurf los te gooien en zeeën en vreemde kusten te bevaren.

Na een jaar vol tegenslagen maar gelukkig ook prachtige momenten langs de kust van Europa steken North Wind en ik in konvooi met Simon en zijn prachtige klassieker Colombe in 2011 de Atlantische Oceaan over en komen aan in een nieuwe, zonnige wereld; de Caribbean. Na 2 jaar dappere dienst krijgt North Wind een zomer rust op de kant in Curaçao, terwijl ik samen met Simon Colombe terug zeil naar Europa.

Eind 2012 keer ik terug naar North Wind om de solo-reis voort te zetten. Naar het westen waarschijnlijk; Colombia, Panama... Maar dingen komen zoals ze komen, en dat is juist het allermooiste aspect aan deze levensstijl; plannen zijn er om desnoods iedere dag weer aangepast te worden.Laatste blogs