Al veels te lang heb ik niets meer aan deze website gedaan. Te druk met m'n winterdip denk ik. Maar met het terugkerende daglicht ben ik weer volledig gemotiveerd om van de zomer uit te varen, en heb daardoor ook weer de inspiratie om de website af en toe te updaten.

Van de week heb ik een zeer inspirerend klusje gedaan! Ik doe met dit mooie weer natuurlijk wel meer klusjes en uitzoekwerk, maar deze is wel het vermelden waard: Het uitzoeken van een hele stapel zeekaarten. Met een PC met Google Earth naast de stapel kaarten was het uitpluizen echt een fantastische bezigheid, waardoor de vertrekkriebels de winterdip echt volledig verdrongen hebben. Portugal, Kaadverden, de Atlantic Passage Chart... maar ook kaarten van zeer exotische oorden.

Als je dan eerst naar de zwart/wit kaart staart en vervolgens onderstaand plaatje verschijnt op je computerscherm kun je niet anders dan blij worden, toch?

Exotisch eiland Witte stranden blauw water

De kaart van Fiji blijkt een hele bijzondere te zijn. Opgemaakt in de periode 1878 - 1881 door ene Lieutenant W.U. Moore (en sindsdien gelukkig regelmatig geupdate). Waanzinnig! Ook mijn favoriete eilandje Rambi, de plek waar mijn reis haar roots heeft liggen, blijkt destijds al te zijn ontdekt en opgetekend...

Rambi Fiji op zeekaart Fiji in 19e eeuw

Na een hele lange avond vouwen & in hoezen steken en dromen & verlekkeren heb ik nu een stapel van ca. 20cm zeekaart aan boord te stouwen.  En dan betreft het alleen nog maar een deel van de benodigde kaarten tussen Zuid-Portugal en AustraliĆ«. Ook tot aan Zuid-Portugal moet ik alle kaarten nog aanschaffen. Als iemand tips heeft....?!